top of page

KORPO-PRIČE: “Call for education 2023” UniCredit fondacije vredan 3 miliona evra

AFA korporativni partner UniCredit banka poziva da se prijavite na konkurs za koji je UniCredit fondacija izdvaja tri miliona evra. Inicijativa će podržati programe borbe protiv obrazovnog siromaštva u 10 zemalja u kojima je UniCredit grupa prisutna.


UniCredit fondacija, u skladu sa svojom svrhom da otključa potencijal sledeće generacije Evrope, pokrenula je „Call for education 2023“ za podršku programima koji se bore protiv obrazovnih problema u svim zemljama u kojima Grupa posluje (osim u Bugarskoj i Rumuniji, gde je poziv upravo uspešno zaključen).


Za ovu inicijativu, koja uključuje Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju, UniCredit fondacija će doprineti sa tri miliona evra sa ciljem da identifikuje i podrži programe za škole, odnosno za učenike (uzrasta 11-19 godina), koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na:

• rešavanje ranog napuštanja škole,

• podsticanje univerzitetskog obrazovanja,

• sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.


Neprofitne organizacije mogu podneti prijave na namenskoj platformi Call for Education do 8. septembra 2023. godine. Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana Komisija za evaluaciju će izabrati oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške. Dodatne informacije i pojašnjenja moguće je zatražiti na info@unicreditfoundation.org i pr@unicreditgroup.rs.


- Obrazovanje je osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, i čvrsto verujem da je, kao jedne evropske institucije, naša odgovornost da dosledno identifikujemo i podržavamo talente u zajednicama u kojima poslujemo, jer će to postaviti temelje za napredak i uspeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Zato sa ponosom objavljujem „Call for education 2023“, koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom Banke - istakao je predsednik Izvršnog odbora UniCredit Fondacije Andrea Orsel.


AFA i UniCredit banka ove godine zajednički sprovode „More Girls in STEM“ projekat u čijoj srži i jeste podrška mladima, kroz osnaživanje i obrazovanje devojaka i devojčica o STEM oblastima kako bi se ohrabrile da izaberu tehnologije i inženjerstvo kao budući poziv.


„Call for education 2023“ nastavak je dugogodišnjeg ulaganja u obrazovanje mladih u Srbiji.


- U UniCredit banci obrazovanje je jedno od ključnih postulata našeg poslovanja, jer smatramo da današnjim uticajem i osnaživanjem edukacije mladih stvaramo povoljnu sutrašnjicu za sve nas. Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta UniCredit fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje - izjavio je predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija Nikola Vuletić.
bottom of page