top of page

Izračunajte troškova života pomoću kalkulatora

Institut za ekonomsku politiku obezbeđuje dva alata koja vam mogu pomoći u računanju troškova života u vašem okruženju i bilo gde u zemlji.Nije samo gas u pitanju. Sa inflacijom koja je gora nego ikada u prethodne četiri decenije, ovih dana cena gotovo svega raste. To znači da iako ste možda bili jedan od srećnih ljudi koji su prošle godine dobili povišicu, za vas se neće mnogo toga promeniti.


U Fast Company anketi iz avgusta prošle godine, oko polovina Amerikanaca je smatrala da se definicija "srednje klase" ne menja nabolje, čak i kada je 60% ispitanika opisalo svoja domaćinstva kao takva.


S obzirom na našu trenutnu ekonomsku situaciju, možda ćete se zapitati da li je vaše domaćinstvo uopšte više i u srednjoj klasi. Institut za ekonomsku politiku (EPI), neprofitni istraživački centar koji se fokusira na osobe sa srednjim prihodima, ima dva alata koja vam mogu pomoći da odgovorite na pitanje.


Prvi je kalkulator porodičnog budžeta, koji je prilično razumljiv. Samo unesete svoj okrug i državu i izaberete broj odraslih i dece u vašem domaćinstvu. Alat zatim pravi detaljnu listu potrepština - hrana, stanovanje, zdravstvena zaštita, briga o deci, itd. - i pokazuje koliko bi trebalo da zaradite za „skroman, ali adekvatan životni standard“ u toj oblasti. Takođe, korisno izračunava ove troškove po mesecima ili godini, tako da ih možete uporediti sa sopstvenim mesečnim ili godišnjim prihodom.


Drugi alat EPI-ja je mapa porodičnog budžeta, koja vam omogućava da vidite kako se vaše područje slaže u odnosu na druge oblasti u zemlji. Ovde ponovo možete da unesete svoj okrug i državu da biste videli detaljnu listu umerenih troškova na osnovu različitih tipova domaćinstava. Vizuelizacija mape označena bojama je posebno korisna i pregledna, sa skupljim oblastima označenim tamno-plavom bojom, a jeftinijim oblastima prikazanim svetlo-plavom bojom.


Još bolje, možete videti različite verzije mape na osnovu specifičnih troškova, što pokazuje veliku regionalnu varijaciju za svaki trošak. Na primer, mapa pokazuje da su troškovi čuvanja dece viši od prosečnih posebno rasprostranjeni na severoistoku, dok su troškovi prevoza znatno lošiji na zapadnoj obali. Visoki troškovi stanovanja, u međuvremenu, imaju tendenciju da se koncentrišu oko velikih metro područja.


EPI-jev kalkulator uključuje procene za više od 3.000 američkih okruga i izvore podataka iz brojnih saveznih agencija i neprofitnih grupa. Ovde možete pogledati kompletnu metodologiju.


5 Comments


An article with very positive ideas, thank you for sharing. Join jacksmith game for fun.

Like

The color-coded map display is very informative and straightforward, with more costly locations drift hunters depicted in dark blue and less expensive parts in light blue.

Like

Beverly Powell
Beverly Powell
Oct 31, 2022

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic. Run 3


Like

I have read a few of your articles and I really like the way you write. Thanks and keep doing what you're doing. Let's play a hidden game every day with word hint to solve the most difficult word to share the result with friends.

Like

South Carolina manner of stinking up the initially match of a weekend sequence ongoing, as the Gamecocks offense was back again unimpressive within just a reduction in the direction of Ole Miss out on upon Friday evening. The Rebels took an early contribute, relocating up 2-0 inside of the initially inning owing in direction of a Hayden Dunhurst RBI solitary and an RBI sac fly by way of TJ McCants. They simply scored within 1 other inning, tacking upon a few excess operates within just the fourth courtesy of an RBI one against Jacob Gonzalez and a Justin Bench 2-work one, producing it 5-0. USC basically operate of the match arrived within just the 7th inning upon a solo shot…


Like
bottom of page