top of page

Godišnje nagrade za inovacije

Tradicionalno uspostavljene nagrade za najbolje inovatore i pronalazače dodeljivaće se i ove godine sa ciljem promocije pozitivnih primera i uzora među pojedincima, kompanijama, organizacijama, startapovima koji daju prioritet etici, rodnoj ravnopravnosti, održivosti, ekologiji i društvenom prosperitetu. Godišnje nagrade za inovacije slave izuzetne ideje, izvanredne prakse i prepoznaju neverovatne inovacije koje doprinose stvaranju inovacionog ekosistema i okruženja izvrsnosti.


Kako je to izgledalo na prošlogodišnjoj Nedelji inovacija?


Na Nedelji inovacija 2019 učestvovalo je preko 70 govornika iz Srbije kao i gosti iz različitih zemalja, od Urugvaja, preko Nemačke, Izraela do Australije, a ukupan broj posetilaca bio je preko 500.


Prošle godine, članovi žirija bili su Jelena Galić predsednica Izvršnog odbora AIK banke, prof. dr Dragan Lončar, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, Kori Udovički, CEVES, Nebojša Đurđević, Inicijativa Digitalna Srbija, Željka Motika, advokat i suosnivač Srpske blockchain inicijative, Toplica Spasojević, SPK Privrednik, prof. dr Zoran Ševarac, Fakultet Organizacionih Nauka.


Titulu najinovativnije R&D kompanije 2019. godine dobila je kompanija mBrainTrain dok je kao najinovativnija IKT kompanija proglašena Tenderly. Najinovativniji projekat zaštite životne sredine 2019. sprovela je ESENSA, kao najbolja kompanija za razvoj talenata proglašena je YOUTH by Arhi.pro, a nagradu She is Mercedes dobila je Vesna Bengin.


Pored navedenih, dodeljen je veliki broj drugih nagrada za tehnologije i inovacije, a o tome kome će žiri, u sastavu Anja Ivana Milić, CEO Arhipro, Aleksandar Cabrilo, Htech, Adam Kovač, 3Lateral, dodeliti godišnje nagrade za inovacije, ostaje nam da vidimo tokom narednih pet dana!

Comments


bottom of page