top of page

AI4VET4AI WEBINAR: Rodna ravnopravnost u veštačkoj inteligenciji imperativPremijerni webinar u okviru AI4VET4AI projekta održan je 28. marta 2024, a za sve koji su okupljanje propustili, delimo video-sažetak.


Domaćin ovog online okupljanja je bila AFA, koja je jedan od 26 partnera na ovom Erasmus+ projektu, a u ovoj edukativnoj sesiji, prof. dr Mirjana Ivanović se bavila temom „Veštačka inteligencija - rodna ravnopravnost i etički aspekti“, naglašavajući ključnu potrebu za punu integraciju žena u polje veštačke inteligencije kako bi se pokrenuo društveni napredak.


Samo 22% istraživača koji rade u oblasti VI su žene i zato je imperativ negovati inkluzivnije okruženje u ovom sektoru. Kako to uraditi, kroz uvide i ideje predložili su i učesnici kroz interaktivnu diskusiju i dinamičnu Q&A sesiju.


Prof. dr Mirjana Ivanović je stručnjak u računarskim naukama, a angažovana je kroz različite inicijative za unapređenje istraživanja i razvoja veštačke inteligencije. Ekspertizom i posvećenošću u promovisanju rodne ravnopravnosti u VI, pozicionirala se kao vodećeg eksperta u ovom polju.


Video-sažetak webinara možete pogledati u nastavku:AI4VET4AI okuplja 26 partnera iz 11 zemalja, čijem konzorcijumu pripada i AFA organizacija, a kojim koordinira Univerzitet Algebra iz Hrvatske. Cilj projekta, koji traje do juna 2027, je da doprinese digitalnoj transformaciji evropskog tržišta rada koristeći nove, inovativne nastavne sadržaje u oblasti stručnog obrazovanja, koji se oslanjaju na veštačku inteligenciju.


Ukoliko želite da ostanete u toku, nastavite da pratite AFA digitalne kanale, a zapratite i Facebook i LinkedIn stranice projekta i prijavite se na Newsletter putem AI4VET sajta.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page