top of page

AFA ulazi jača u 2023. sa novim partnerima i novim projektima

AFA zajednica ispratila je 2022. na Novogodišnjoj gala večeri u jednom od najelegantnijih prostora u Beogradu, u hotelu SQ 9 na Studentskom trgu. Korporativni partneri okupili su se da proslave uspešnu godinu i najave još uspešniju 2023. u koju „All for All“ organizacija ulazi ojačana novim članovima. Mercator, OTP banka i Growit Agile, posebno je pozdravila predsednica AFA korporativnog borda Diana Gligorijević CEO TeleGroup i poželela im dobrodošlicu, i najavila očekivanja da se u novoj godini udvostruči broj kompanija koje će zajedno raditi na osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije, koje ubrzano menjaju svet, a u kojima je dalje veoma mali broj žena.AFA, All for All zajednica trenutno okuplja 25 korporativnih partnera, a kako su teme kojima se bavi od izuzetnog društvenog značaja i široko prepoznate, za početak sledeće godine uključivanje je najavilo još nekoliko njih. Zato je ovo prilika i da pozovemo sve društveno-odgovorne kompanije kojima je samoodrživi, inkluzivni razvoj prioritet, da se priključe kako bi zajedno ubrzali ove važne promene. Upravo građani danas očekuju od kompanija, podjednako koliko i od svojih vlada, da se bave društvenim izazovima i doprinose njihovom rešavanju, a AFA zajednica je jedan od dobrih primera na koji način je to ostvarivo.

AFA od 2016. godine, osim kompanija, 15 diplomatskih predstavništva i brojnih organizacija i institucija, okuplja široku zajednicu istaknutih pojedinaca, koji su posvećeni kreiranju naprednijeg društva, jednakih mogućnosti, u kome će žene biti podjednako uključene. Brojna istraživanja pokazuju da su rodno izbalansirani timovi kreativniji, efikasniji, etičniji i profitabilniji, a društva u kojima su žene podjednako uključene imaju bolje rezultate i građani su zadovoljniji.

AFA je jedinstvena organizacija u svetu po tome što podjednako uključuje i muškarce, jer samo zajednički je moguće da se postignu brze promene i kreira inkluzivno društvo u kome će svi imati jednake mogućnosti ne samo da ravnopravno učestvuju u novoj digitalnoj civilizaciji, već i da daju doprinos njenom daljem razvoju. IKEA, koja je i na svetskom nivou dostigla podjednaki broj žena na CEO pozicijama je najbolji primer, i jedna je od kompanija koja od prvog dana podržava AFA aktivnosti. Dobar primer daju i brojne tehnološke kompanije poput SAGA, Schneider Electric, Asseco, Comtrade, Levi9, SAS, TeleGroup koje razumeju važnost privlačenja što većeg broja devojka i devojčica u STEAM zanimanja (nauka, tehnologija, umetnost/arhitektura i matematika) i udruženo rade na ovoj inicijativi.

Stub AFA zajednice čine upravo korporativni partneri koji osim finansijske daju i ekspertsku podršku, kroz svoje mentore i stručnjake za teme kojima je AFA posvećena. Pored već pomenutih tu su i A1 Srbija, AIK banka, Arhi.pro, Belmedic, Delhaize Serbia, Generali, IDC Adriatics, Inspira Grupa, Karanović & Partners, Lidl, Mozzart, NIS, Unicredit banka, a zahvaljujući njihovom aktivnom učešću AFA je kao organizacija jedna od lidera ove teme ne samo u regionu već i u svetu.

Poseban značaj za okupljanje ove zajednice i kreiranje strategije razvoja ima agencija Lets Play Together (LPT) i njena 25-godišnja reputacija u kreiranju brendova i organizacija „sa svrhom“, koje dugoročno i posvećeno doprinose ostvarivanju važnih društvenih ciljeva, predvođena Žaklinom Kušić koja je i jedna od osnivačica AFA organizacije i programska direktorka. Nova godina će biti prilika i da se pokrenu nove teme, kako kaže, a jedna od njih je zdravlje žena, koje iako u proseku duže žive od muškaraca, imaju daleko manji broj kvalitetnih godina u kojima su potpuno zdrave, ali i pravo očeva da koriste plaćeno roditeljsko odsustvo, kao i razvoj talenata, zanimanja budućnosti sa naglaskom na sajber sigurnosti (cyber security).

2 Yorum


jane Lily
jane Lily
02 Haz 2023

Thank you for sharing this valuable knowledge. I've been struggling to come up with many questions on this subject. I'll stand by your side!

globle game

Beğen

Mets Early morning Information for September 27, 2022 - Amazin Street

Satisfy the MetsThe Mets had been off yesterday. They return in the direction of Citi Sector tonight for a effortless 2-recreation fixed from the Marlins ahead of their office-figuring out showdown with Atlanta this weekend. Despite the fact that the game-ups are not fastened, the Mets will change towards Chris Bassitt, Jacob deGrom, and Max Scherzer, even though the Braves will counter with Max Fried, Kyle Wright, and Charlie Morton. Edwin Daz consists of been pitching very well, even following various times off. As soon as a sluggish September, the Metsnearer is prepared for the extend-operate. Pete Alonso was called the NL co-Participant of the 7 days along with…


Beğen
bottom of page