top of page

AFA poziva preduzetnice da apliciraju za godišnje nagrade

Updated: Sep 21, 2021

AFA, organizacija koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena i njihovom aktivnom uključivanju u kreiranje digitalne budućnosti, lansira AFA klub preduzetnica na događaju „Preduzetnice na Marakani“ koji će se održati 6. oktobra u okviru petog po redu Women Leadership Summit-a.

Ovom prilikom AFA otvara nominacije za godišnje nagrade – AFA ZVEZDE PREDUZETNIŠTVA, za najuspešnije, najagilnije i najinovativnije preduzetnice u Srbiji i regionu koji promovišu najbolje primere prakse razvoja ženskih biznisa i one koje doprinose široj društvenoj zajednici. Dodeljuje se sedam različitih kategorija nagrada među kojima su:

Najinspirativniji ženski preduzetnički poduhvat, Najinovativniji ženski preduzetnički biznis, Najperspektivniji ženski startap, Zvezda u usponu, Najagilnija preduzetnica, Najveći doprinos zajednici i Grand Prix nagrada - Zvezda ženskog preduzetništva.

Nominacije za nagrade su otvorene do 30. septembra, a sve zainteresovane preduzetnice mogu se prijaviti i predstaviti žiriju svoju biznis priču putem sajta https://wls.afa.co.rs/nagrade/. Nagrade će biti uručene 6. oktobra na stadionu „Rajko Mitić“ na kom će se pored najinovativnijih preduzetnica iz Srbije i regiona okupiti i predstavnici privrede, akademske zajednice i Vlade, ali i svi akteri društva koji su neophodni za stvaranje podsticajnog ambijenta za razvoj ženskog preduzetništva u eri ekonomije znanja, tehnoloških inovacija i konstantnih promena.

Događaj “Preduzetnice na Marakani” će otvoriti Zorana Mihajlović potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Anja Ivana Milić, suosnivačica kompanije Arhipro i članica AFA korporativnog borda zadužena za preduzetništvo.

Dodatno, na događaju će se obratiti i Šenli Pinčoti direktorka kancelarije USAID-a za ekonomski rast u Srbiji, Ivana Kostić, suosnivačica Health Tech Lab-a i stručni savetnik za realizaciju programa i projekata pri Fondu za inovacionu delatnosti, kao i predstavnici izraelske startap scene, koji će predstaviti inovativne načine na koje Izrael, startup nacija, sa velikim uspehom podržava razvoj ženskog preduzetništva. Takođe, na događaju će imati priliku da govore o svojim izazovima i uspešne i inspirativne preduzetnice, prve članice AFA kluba preduzetnica.

“Okupljanjem na Marakani, hramu fudbala, izrazito muškog sporta, koji je ujedno i jedan od najomiljenijih sportova i među muškarcima i ženama, ali i jedan od najprofitabilnijih biznisa na svetu, želimo da naglasimo ulogu šireg društva za uspeh i prevazilaženje predrasuda, kao i značaj kontinuirane podrške zajednice za afirmaciju ženskog preduzetništva kao važne poluge razvoja ekonomije i društva”, istakla je Žaklina Nikolić Kušić programska direktorka AFA, dugogodišnja preduzetnica i inovatorka u kreativnoj industriji.

Udruživanje preduzetnica i razmena znanja i iskustva uz sporadičnu podršku zajednice nije dovoljno snažna razvojna poluga i zato je od krucijalnog značaja uključiti sve zainteresovane aktere, institucije, državu, organizacije i akademsku zajednicu i povezivanje sa najuspešnijim svetskim praksama kako bi se stvorio ekosistem koji podržava razvoj inovativnog ženskog preduzetništva. AFA kao zajednica koja okuplja najuspešnije svetske i domaće kompanije, 15 diplomatskih predstavništva i brojne institucije, organizacije, udruženja i istaknute eksperte iz različitih oblasti, sprovela je dvogodišnji program za 90 preduzetnica iz cele Srbije i identifikovala izazove sa kojima se one suočavaju, a koji je Covid 19 i ubrzana digitalizacija još vise eskalirao.

Comments


bottom of page