AFA će posetiti EkoFungi

AFA će 10. oktobra posetiti inovativnu kompaniju EkoFungi koja je pionir u implementaciji plave ekonomije i cirkularnog procesa. Plava ekonomija predstavlja mogućnost da se iskoriste lokalno dostupni resursi i pretvore u poslovne mogućnosti. Postoji potreba za stvaranjem veće vrednosti od onoga što se smatra neupotrebljivim za dalju eksploataciju.Moć Plave ekonomije je ta što unosi novac nazad u lokalnu ekonomiju, a suprotno tradicionalnom verovanju, nudi proizvode visokog kvaliteta po nižoj ceni. Na primer, zdrave gljive, pre nego što su dostupne većini potrošača, sada su dostupne sveže i zahtevaju manje prevoza. Globalni lanac snabdevanja hranom nagoveštava da se do 90 posto dodate vrednosti koja se stvori u supermarketima troši na prevoz, dok se korišćenjem Plave ekonomije troškovi prevoza kao i ukupni troškovi smanjuju, marža se poboljšava, a cene za potrošače se spuštaju.


Plava ekonomija važi za svaki poslovni sektor i pored ponovnog unošenja gotovine u lokalnu ekonomiju i korišćenja lokalno dostupnih resursa namenjena je eliminaciji svega što nije potrebno. Ovo predstavlja ogromnu uštedu materijala i troškova, uz smanjenje negativnog uticaja po životnu sredinu.


Plava ekonomija se može manje prilagoditi velikim korporacijama koje imaju ustaljeni poslovni model i koje je teško promeniti, ona nadahnjuje mlade i preduzetnke i nudi široku platformu inovativnih ideja koje su implementirane kako bi pokazale da postoji mogućnost za promenama.


AFA vas poziva da nam se pridružite u ovoj poseti, ukoliko ste zainteresovani pišite nam na mail: office@afa.co.rs