top of page

5 osnovnih aplikacija koje će vam olakšati rad od kuće i u kancelariji

Režim rada od kuće, kancelarijski režim ili nešto između: ovi alati olakšavaju rad sa bilo kog mesta.Postoji mnogo prednosti rada na daljinu i neke od njih su zaista sjajne: bolji balans između privatnog i poslovnog života, mogućnost obavljanja posla gde god imate pristojnu internet konekciju, ali i izbegavanje gužvi u saobraćaju i stvari koje bi vam odvlačile pažnju prilikom rada u kancelariji.


Međutim, kancelarija takođe ima svoje prednosti: namenski radni prostor, komunikacija licem u lice, tehnička podrška na licu mesta i postojanje međuljudskih odnosa.


Stoga ne čudi što zaposleni sve više teže podeli svog radnog vremena na rad od kuće i rad u kancelariji, a poslodavci bi mogli da se suoče sa nedostatkom talenata ukoliko se ne prilagode datim okolnostima.


Ukoliko se, kao zaposleni, nađete u zavidnoj poziciji hibridnog radnog angažmana, navodimo vam nekoliko alata koje možete iskoristiti kako bi prelazak sa rada od kuće na rad u kancelariji (i obrnuto) bio što besprekorniji.


Cloud Backups


Za zaposlenog koji je u pokretu, Cloud Backup opcija je sjajna. U idealnom slučaju, ovu uslugu vam pruža i vaša kompanija. Ova opcija vam pruža siguran način skladištenja vaših podataka i mogućnost pristupa sa bilo koje lokacije. Čak i ukoliko laptop nosite na posao (bilo kući bilo u kancelariju), samo čuvanje podataka na jednom mestu predstavlja potencijalni rizik od oštećenja uređaja, ali i od krađe podataka. Postoje odlične ugrađene opcije, bilo da koristite Windows (OneDrive) ili Mac (iCloud), kao i druge sjajne opcije poput Google-a i Dropbox-a.


Daljinsko upravljenje računarima


Ukoliko koristite više računara, ova opcija je neizbežna: često su vam potrebni podaci sa jednog računara, dok koristite drugi. Postoji više načina za pristup podacima sa drugog računara, ali jedan od najlakših je Google-ov Chrome Remote Desktop. Takođe, ova opcija je potpuno besplatna.


Virtuelna kancelarija


Ako vam nedostaje ćaskanje karakteristično za rad u kancelariji, isprobajte Gather. Možete ga koristiti za kreiranje replike stvarne kancelarije nalik na video igru, kojoj mogu prisustvovati svi zaposleni nezavisno od lokacije. Usluga je besplatna za do 25 korisnika.


Efikasan prevoz


Onim danima kada je zaista neophodno da budete lično prisutni u kancelariji, poznata aplikacija Waze poseduje sjajnu opciju pod nazivom "Planirajte vožnju" (Plan a drive) koja vam omogućava da unesete vreme u koje želite da stignete na odredište, pazi na uslove u saobraćaju umesto vas, a zatim vas upozorava kada je vreme za polazak na odredište.


Desk-booking alati


Ukoliko ste poslodavac koji prelazi na hibridni rad, nema potrebe da obezbedite ljudima stolove za rad. Međutim, možete im obezbediti desk-booking alate poput Envoy, Skedda, iOffice i mnoge druge. Ovi alati su odlični za omogućavanje zaposlenima da steknu dobru predstavu o tome koliko je kancelarija puna pre nego što odluče da putuju.


Izvor: FastCompany

Comments


bottom of page